ת.פ. 120090-05-11 (שלום ראשל"צ – כבוד השופט ארז יקואל) – גניבת כרטיס חיוב (כרטיס אשראי), הונאה בכרטיס חיוב וקבלת דבר במרמה – העונש שחורג מרף הענישה – אי הרשעה, של"צ של 250 שעות ותרומה של 3000 ₪ למרכז רפואי – פסק דין מיום 23/4/2012. עו"ד פלילי דבח ייצג את הנאשם.
באוקטובר 2011 בעקבות הסדר טיעון הודה הנאשם כי גנב כרטיס אשראי, הונא באמצעות כרטיס חיוב וקבל דברים במרמה.הנאשם הודה כי בעת עבודתו ברשות שדות התעופה, מצא כרטיס אשראי ועשה בו שימושים – 14 שימושים בסך כולל של למעלה מ – 3000 ₪.לו היה מורשע הנאשם בעובדות כתב האישום החמור שהוגש כנגדו, היה מפוטר לאלתר ממקום עבודתו מזה 20 שנים, רשות שדות התעופה ואף ניצב בפני סכנה של ביצוע עבודות שירות, תחת מאסר בפועל.
לחובתו של הנאשם אין ולו הרשעה אחת ומאז האירוע בו הואשם, לפני 4 שנים, אוגוסט 2008, לא נפתחו כנגדו חקירות במשטרה.
לאחר דין ודברים עם המאשימה, הגיעו הצדדים להסכמה וכתב האישום שונה ורוכך והנאשם הודה בעבירות בהן הואשם במסגרת כתב האישום המתוקן, הורשע ונשלח לתסקיר שימליץ בדבר הותרת או ביטול ההרשעה והעונש שיש לגזור על הנאשם.
לאור תסקיר חיובי ולאור העובדה שלאחר הגשתו, נפגש הסניגור בשנית עם התביעה, עתרו הצדדים בצוותא, לאי הרשעה, בעצם לביטול ההרשעה והשתת עונש של של"צ, תרומה למוסד רפואי.בכך נסללה דרכו של הנאשם לשוב לעבודתו בנתב"ג, עבודה ממנה הושעה עד סיום ההליך הפלילי.
בית המשפט, למרות שהביע את סלידתו מהמעשים הקשים שיוחסו לנאשם בכתב האישום המתוקן, קיבל את עמדת הסניגור והתביעה ואמץ את המלצות תסקיר שירות המבחן וגזר על הנאשם של"צ ללא הרשעה.
הקושי המשפטי בתיק הנ"ל נובע ממס' גורמים:
א. עבירות של שימוש שלא כדין בכרטיסי חיוב הינן עבירות שהמחוקק מבקש למגר מתוך החברה ועל כן הענישה הינה ענישה מרתיעה. הרי כרטיסי החיוב הפכו לאמצעי תשלום הנפוץ במשק, ועלייה במעשי הונאה בהם, עלולה למוטט את האמון של הציבור ולמנוע ממנו שימוש בדרך נוחה לתשלומים.
ב. הנאשם עובד, בעת ההליך מושעה, בתפקיד רגיש ברשות שדות התעופה, בנמל התעופה הבינלאומי בן גוריון וככזה, נדרשת ממנו מידת אמינות מוגברת. כיוון שכך מעסיקיו קבעו חד משמעית כי שאלת חזרתו לעבודה או פיטוריו חלילה, תלויה בסיום ההליך הפלילי ללא הרשעה.