ת.פ. 1188/06 (השלום לנוער תל אביב) – החזקת סכין שלא כדין ושימוש ברכב ללא רשות. סיום ההליך "באי הרשעה"!!! כנגד נאשם מס' 2, קטין תלמיד בתיכון כבן 17 שנים, הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של החזקת סכין שלא כדין ושימוש ברכב ללא רשות.
על פי עובדות כתב האישום נתפס הנאשם יחד עם נאשם מס' 1 כשהם גוררים בשעת לילה מאוחרת אופנוע ונמלטים לאחר שניידת סיור הבחינה בהם. בחיפוש על גופו של נאשם 2 נמצאה גם סכין מבלי שיכל לספק הסבר מניח את לעניין סיבות החזקתה.
במרכז הראיות וכעדי תביעה בתיק הנ"ל, עמדו שוטרי ומתנדבי משטרת ישראל שהבחינו בנאשמים ותפסו אותם לאחר מרדף וחיפושים קצרים בנבכי איזור התעשייה של חולון וזאת בשעת ליל מאוחרת.
בעברו של נאשם מס' 2 חקירות במשטרה בחשד לביצוע עבירות של אלימות.הסניגור והמאשימה הסכימו בניהם כי הנאשם 2' יודה בעבירות המיוחסות לו והצדדים ייעתרו בצוותא לעונש של התחייבות להימנע מביצוע עבירה בעתיד וכן שירות לתועלת הציבור (של"צ) וזאת כמובן באי הרשעה. כמו כן שמרה המאשימה את הזכות לבקש שלילת רישיון נהיגה של הקטין בפועל וזאת החל מיום בו הקטין יוציא רישיון נהיגה וכן שלילה על תנאי.בית המשפט הכריע את דינו, ולאור עתירת הצדדים, טרם מתן גזר הדין הורה בית המשפט על הפניית הקטין לשירות המבחן בכדי שהאחרון יחווה דעתו לעניין אפשרות סיום ההליך באי ההרשעה.לאחר קבלת חוו"ד קצינת המבחן, גזר בית המשפט על הנאשם עונש בסיס טיפול וחינוך וקבע כי הנער יעשה 60 שעות שירות לטובת הקהילה, יחתום על התחייבות להימנע מביצוע העבירות בהן הורשע וזאת לשנה מיום מתן גזר הדין. בית המשפט קיבל את עמדת הסניגור ולא נעתר לבקשת המאשימה לעניין שלילת הרישיון בפועל, אלא הורה על שלילה על תנאי.חשוב לציין כי בניהול תיקי נוער ישנה חשיבות עילאית לסיים את ההליך השיפוטי.
ב"אי הרשעה" וזאת מהטעמים שפורטו לעיל באתר זה שבכלליות מבקשים לאפשר לקטין להמשיך בחייו ללא מגבלות וזאת במטרה לשלבו כאדם בוגר ונורמטיבי בחברה שלנו.כמו כן חשוב שיתוף הפעולה של הקטין עם שירות המבחן וכן הליווי הצמוד, הייעוץ וההכוונה היום יומית שמעניק הסניגור וצוות משרדו לקטין לפני ואחרי המפגשים עם קציני המבחן.